Tento blog je věnovaný kočkovitým šelmám
Adminka blogu
hanysek

jaguár

31. října 2009 v 19:53 |  jaguár
  • žije v oblasti Střední a Jižní Ameriky a na jihozápadě USA v hustých lesích
  • jaguár jako jedna z mála kočkovitých šelem neuslyšíme řvát
  • při žraní kořisti leží
  • má nádrehně zbarvenou srst
  • loví sám , za kořist si vybírá nejrůznější oběti od vysoké zvěře až po ždrobne živočichy jakými například jsou: žáby, ryby a dokonce i želvy
  • své teritorium si ostražitě chrání
Tichý lovec
  • jaguár je velmi vzácným a tajemným živočichem , jehož teritoriem jsou deštné pralesy a lesy Střední a Jižní Ameriky
  • na lov je připravený jak svaly tak i skvrnitou srstí podobnou srti levharta
  • není vybaven pro dlouhé štvaní kořisti
  • potravu získává trpělivostí a silou
  • jeho kousnutí je velice silné
  • jaguáří relativně krátké čelisti jsou svírány hodně silným svaly, proto jeho čelisti dokáží prokousnout maso i kosti
  • loví za šera
  • za svou kořistí putuje několik kilometrů a dokonce sleduje kořist až ke břehu vody
Ohrožený druh
  • zdravý a dospělý jaguár nemá v přírodě nepřítele
  • jediným živočichem, který ho může ohrozit je velká anakonda
  • člověk je však něco jiného, původní obyvatelé Jižní Ameriky čas od času nějakého jaguára zabili, zpravidla ho měli v úctě, ale nepronásledovali ho
  • počet tohoto zvířete prudce klesl, když začal být lovec pro svou nádhrernou skvrnitou srst
  • Ikdyž byl trh s touto kůží na celém světě zakázán a zrušen ještě stále se jaguár ILEGÁLNĚ LOVÍ pro ČERNÝ TRH!!
  • dalším problémem proc jaguáři ve volné přírodě umírají je ničení přirozeného prostředí, ve ktarém žije Fotogalerie: Zvířata - Fotograf: Carlos - Fotografie: Jaguar
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama