Tento blog je věnovaný kočkovitým šelmám
Adminka blogu
hanysek

tygr ussuriáncký

31. října 2009 v 20:12 |  tygr
  • Zeměpisné rozšíření: Dálný východ- dnes jen Mandžusko a Korea, dříve až k Bajkalu
  • Biotop: tajga, husté porosty kolem řek a jezer, jehličnatý les, listnatý a smíšený les
  • Potrava: divoká prasata, srnci a jeleni, příležitostně medvědi, i menší živočichové. Větší kořist si tygr ukrývá a opět se k ní vrací, živá kořist.
  • Rozměry: hmotnost samců až 300 kg, samic kolem 100 kg, délka těla s ocasem 1,9-3,3 m, výška v kohoutku 1,1-1,25 m
  • Rozmnožování: Samice je březí 104-107 dní, rodí 1 až 5 (6) mláďat, která vodí až do věku 2 let. Samec žije samotářsky.
  • Věk: 18-20 let
  • Zajímavosti: Ve volné přírodě přežívá posledních 200-300 jedinců, stav v zajetí je asi 1000 jedinců. Je to největší kočkovitá šelma Výborně plave a na lov vychází i za dne.
Tygr ussurijský
Tygr ussurijský


Vědecká klasifikace
Říše:Živočichové (Animalia)
Kmen:Strunatci (Chordata)
Třída:Savci (Mammalia)
Řád:Šelmy (Carnivora)
Čeleď:Kočkovití (Felidae)
Podčeleď:Velké kočky (Pantherinae)
Rod:Panthera
Druh:Tygr džunglový (Panthera tigris)
Poddruh:Tygr ussurijský (Panthera tigris altaica)
Binomické jméno
Panthera tigris altaica
Temminck, 1844
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama